Wetgeving persoonsgegevens verandert

Wetgeving persoonsgegevens verandert met de AVG 2018

Dat wetgeving door de jaren heen verandert weten we allemaal. Maar dat een wetgeving zoveel impact heeft op zoveel mensen is nieuw.
AVG oftewel, Algemene Verordening Gegevens- bescherming, Dat betekent zoveel als dat er niet zomaar van alles publiek mag staan en of herleidbaar mag zijn naar u als consument.

Een gepubliceerde foto die wordt gescand in Google, kan al de nodige gegevens naar boven halen en dat mag niet meer.
Wat betekent dat voor mij als fotograaf? Dat ik aan u van te voren toestemming moet vragen uw foto te gebruiken op mij website, Facebook pagina en ga zo maar door. Het is natuurlijk onmogelijk al het fotomateriaal wat er op de diverse sites staat AVG proof te gaan maken. Wat wel kan in de toekomst, is per fotosessie schriftelijk vast te leggen wat u wel of niet toestaat met het gebruik van uw foto’s.
Ook moet er worden vastgelegd hoe ik e.e.a. bewaar. Dan praat ik niet alleen over de foto’s maar ook over email adressen en alle andere navenante persoonsgegevens die ik in de loop der tijd heb verzameld.
Ik heb hier een Protocol voor gemaakt wat hier kan worden gelezen. Is dit nu het juiste protocol? Geen idee. Het is nogal onduidelijk wat er wel en niet mag en er zal ongetwijfeld de nodige jurisprudentie in de komende jaren komen.

Mocht u nu naar aanleiding van het lezen van dit artikel en het lezen van ons protocol vinden dat er op een van de websites van De Nozem uw foto niet terecht staat gepubliceerd, laat het dan weten zodat ik daarop kan acteren.

FB