Wethouder Fatma Koser Kaja opent Kids Project

Wethouder van cultuur en onderwijs, Fatma Köser Kaja uit Amersfoort opent om 16:00 uur de tentoonstelling van Pilot Kids Project bij Scholen in de Kunst Amersfoort.

De beloofde tentoonstelling van het Kids Project (pilot), wordt door de wethouder op maandag 29 oktober om 16:00 uur geopend in het Eemhuis bij Scholen in de kunst.

Ondanks haar drukke programma ziet ze kans om een woordje te doen bij deze leuke expositie. Een tentoonstelling welke haar wortels heeft in  2016 bij 033Fotostad .

wethouder opent kids project

Persbericht:
In de afgelopen maand heeft een vijftal fotografen een workshop “basisfotografie” gegeven aan een groep 8 van basisscholen.

Tijdens het 033Fotofestival van 2016 had dat, op initiatief van Jos Ruijssenaars en Sabine Keijzer, ook al plaatsgevonden.

Dit jaar coördineerde fotograaf Peter Putters de lessen: “Bij de kinderen bestaat grote belangstelling voor het zelf fotograferen. Ze leren eerst een ‘zoeker’ te maken: alles begint met het goed leren kijken naar je object.

In een volgende les ervaren ze dat verschillende standpunten van de fotograaf tot heel verschillende resultaten kan leiden. En natuurlijk het gebruik van licht (zonlicht, daglicht, kunstlicht, flitslicht, indirect licht) krijgt aandacht in de lessen.”

De workshops (en alle daarbij enthousiast uitgevoerde “huiswerkopdrachten” van de leerlingen) leidden tot grote hoeveelheden foto’s van objecten, natuur, elkaar, huisgenoten en huisdieren.

033Fotostad heeft een selectie gemaakt van de foto’s van de zes klassen, en gaat die in het Eemhuis exposeren, in de ‘Ruimte voor Amersfoort’.

De opening is op maandag 29 oktober om 16.00 uur [dus niet om 16.30 uur zoals eerder vermeld in nieuwsbrief 10-2018] en vindt plaats door wethouder Koser Kaya. Vervolgens is deze expositie de hele maand november nog te bekijken gedurende de openingstijden van het Eemhuis.

Het succes van deze lessen leidt ertoe dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid om deze workshops op jaarlijkse basis aan te bieden aan het basisonderwijs en wellicht ook aan het MBO.

wethouder opent tentoonstelling

*Deelnemende scholen waren de School op de Berg, de Breede Hei, de Windroos, de Sint Jorisschool en Het Baken uit Nijkerk.
* Deelnemende fotografen waren: Peter Putters, Riekje Hoffman, Gerard Kamp, Hans van Koesveld en Arnick Pelder.

Wilt u meer informatie over het scholenproject?