Double Exposure

de nozem fotografie amersfoort | fotograaf amersfoort | fotograaf met passie | foto's zeggen zoveel meer. Double Exposure

Double Exposure

Met deze techniek maak je meerdere beelden tegelijk met de camera. Double Exposure is ook te maken met Photoshop, maar de uitdaging met de camera is veel leuker. Het zoeken naar de beelden. Het juiste moment. De juiste belichting. En natuurlijk het beeld moet er toe doen. Het kan met een combinatie van portret en omgeving maar ook vond ik de uitdaging tijdens de concert fotografie.
Te kijken of er dan ook combinaties mogelijk zijn. En die waren er.
De mooie camera techniek ga ik zeker vaker gebruiken. Hier op deze pagina zal dan ook meer materiaal gaan verschijnen. Wellicht ook nog met combinaties van meer dan twee beelden, maar dat na uitgebreide studie van de mogelijkheden.
Vooralsnog kunt u hier kennis maken met deze originele discipline. Al tijdens de analoge periode met het bewerken van de foto’s in de Doka was ik getriggerd door deze opname vorm. Toen kon je de beelden maken door het papier twee maal te belichten en te kijken wat er uitkwam. Uiteraard moest dat meerdere malen worden herhaald voordat er een gewenst resultaat was.

Check ook FB!