Filmen | bewegend beeld

Filmen is altijd een uitdaging geweest.

filmen en fotograferen

And ofcourse this, Brazilian Parade!
Musica Mundo Festival 2023 presents the Aftermovie from The Brazilian Parade in Amersfoort.
Starring:
Blocco033
Kuwanowano
Batuque Capoeira
Film and edit by De Nozem Fotografie Amersfoort
Initiated by Foundation ArteGanza Amersfoort

Musica Mundo 2023 | Brazilian Parade

In de vroege jaren heb ik veel mogen filmen met 16mm camera. Toen nog als hobby, tegenwoordig wil ik me ook op dit medium gaan toeleggen.
Het mooie van het maken van een video is dat je een story vastlegt met beeld maar ook met geluid. Een film mag niet te lang zijn maar ook weer niet te kort. Het moet je een goed beeld geven van dat gene je wilt vertellen, wilt laten zien.
De komende tijd zal ik steeds via FB een nieuwe film laten zien en misschien worden ze hier ook geplaatst.
Nat het maken van de film (meerdere takes) is de volgende uitdaging de edit.
Filmen is een ander soort discipline dan beeld en toch zeker heel interessant. Immers het gebruik maken van de camera in combinatie van geluid en een script is uitgebreider dan een foto. Hoewel je bij een foto op zoek gaat naar dat ene moment, is filmen weer uitgebreider.
voorlopig als testcase. Maar wie weet wordt dit geïntegreerd in de werkzaamheden!
Kijk zelf naar de resultaten. Ook te vinden op mijn YouTube kanaal.

Een voorbeeld, This impressive musical parade with Turkish Methermusic through the Langestraat to the Lieve Vrouwekerkhof (Amersfoort). The Hollanda Meteran from Rotterdam pulls out the inhabitants from Amersfoort of their houses with their impressive and contagious marshmusic, singing and theatrical designs. Film en Edits Peter Putters | De Nozem Fotografie Amersfoort De indrukwekkende muzikale parade met Turkse Mehtermuziek door de Langestraat naar het Lieve Vrouwekerkhof. De Hollanda Mehteran uit Rotterdam trekt de inwoners van Amersfoort uit hun huizen met hun imponerende, aanstekelijke marsmuziek, zang en theatrale vormgeving. Productie ArteGanza | Musica Mundo 2022