FINALLY THE MOVIE

Finally en dan wordt het spannend. Wat is Finally? Waarvoor gaat dat worden gebruikt?

finally

Een nieuw project. Altijd spannend want gaat het lukken? En voor de lezer natuurlijk niet onbelangrijk, wat is dat dan, het project? Waar staat dat voor? Finally?
Zoveel kan ik wel vertellen dat het een heel spannend project wordt. Een project met bewegend beeld, waarmee ik alweer teveel verklap!
Blijf ons volgen, via de website en via de nieuwe FB pagina, wij gaan ons stinkende best doen. En, dat beloof ik, alles wordt duidelijk…uiteindelijk!

De stichting Upcycle Connection. Een stichting in Amsterdam welke zich ten doel heeft gesteld projecten te initiëren voor jeugd om hun te stimuleren en te motiveren hun leven inhoud te geven. Zich zelf te ontwikkelen op gebieden zoals creativiteit, ondernemerschap en zelf ontplooiing. Ze te leren door middel van “modules” een eigen plek te creëren in de maatschappij. Wil je meer lezen over deze stichting? Volg dan deze link.

De tijd van geheimen is nu wel voorbij. We zijn een film aan het maken. Een film in opdracht van de stichting Upcycle Connection. Een film, om de jeugd (in Suriname) te stimuleren vooral op het juiste pad te blijven, de goede keuzes te maken en zich zelf te ontwikkelen In creatieve zin of daar waar ze het sterkst zijn. Dat kan muziek zijn maar ook elke andere kunstvorm als ze zich maar blijven sterk maken voor hun persoonlijke ontwikkeling.
De stichting heeft ons gevraagd dit te vertalen naar een film en zo is het idee geboren om een film te maken. De titel Finally komt voort uit een lied van de band, Sabroso. De zangeres van deze band, Karin Baitali, vertelt in haar prachtige lied over haar eigen gevecht in haar leven. Het sloot zo prachtig aan bij de inhoud van deze voorgenomen film dat we aan haar en aan Sabroso hebben gevraagd dit als titelsong te mogen gebruiken.
Hun enthousiasme kent geen grenzen! We hebben daarom ook gekozen voor de film titel FINALLY.

finally
Affiche

Het team waarmee we werken:
Bart De Lange verrijkt ons team. Als er iemand is die van wanten weet dan is hij het wel. Met zijn skills van de verschillende Adobe pakketten zorgt hij voor het grafische sausje. Dus ja, ik ben blij dat Bart dit team heeft versterkt. Dat hebben we zeker nodig.
Ook present is onze audio man, Jasper Verburgh. al zo vaak kwam ik hem tegen en zo vaak hadden we het over samenwerking in “what so ever”. En nu is het er dan van gekomen. Met hem een professional binnen gehaald van de bovenste plank!
Vanuit de moederorganisatie hebben wij een nauwe samenwerking met Maria aan het Rot en Peter Dekker. Beiden zijn werkzaam bij Upcycle Connection en beiden zijn zeer betrokken bij alles wat wij doen en bedenken. Hun motivatie is voor ons een extra stimulans het project tot een mooi einde te brengen. Ondergetekende is zeg maar de projecttrekker, Peter Putters, fotograaf van de Nozem Fotografie Amersfoort. “Ik was meteen enthousiast over het project. Eigenlijk zag ik binnen het raamwerk meteen alle mogelijkheden. Zo leuk om dit om mijn pad te krijgen!”

Finally wordt een film. Een film met een boodschap.
Deze film is gemaakt in het kader van het Talent Ontwikkelings Programma Paramaribo Zuidwest.
Het Talentontwikkelingsprogramma Paramaribo Zuidwest (TOPZ) is een programma, dat speciaal ontwikkeld is voor jongeren woonachtig in Paramaribo Zuidwest. Het doel is om jongeren in dit gebied een unieke kans te geven zich te ontwikkelen in de creatieve industrie. Het programma wordt uitgevoerd bij Stibula in samenwerking met Stichting Vania B. De Hogeschool van Amsterdam en Upcycle Connection zijn de Nederlandse partners in dit project.
De belangrijkste doelen van het project zijn:
-jongeren tools aan reiken die hen helpen om duurzame initiatieven op te zetten, zowel voor zichzelf als voor hun leeftijdsgenoten.
– jongeren ondernemerschapsvaardigheden en life skills bij te brengen.
– een effectieve bijdrage leveren aan de sociaal- en economische weerbaarheid van de jongeren.
FINALLY THE MOVIE: