Marathon Amersfoort

Marathon Amersfoort, hardlopen met diverse afstanden

marathon amersfoort

Hardlopen is niet zomaar een sport. Je uithoudingsvermogen wordt tot het uiterste op de proef gesteld. Waren het niet de Grieken die de eerste marathon liepen? Van Marathon naar Athene. De soldaat die dat in korte tijd ongeveer 35 km liep om toen de “overwinning ” te melden op de Perziërs. Het verhaal is niet meer te controleren maar tegenwoordig is et een enorme afstand. 42KM en 195 meter.

Het hardlopen heeft de hele wereld veroverd. Van New York tot Amsterdam, van Parijs tot Amersfoort. De uitdaging is groot. Het vereist een hele lange voorbereiding en bovenal veel doorzettingsvermogen. Zelf heb ik ooit een aantal de halve marathon mogen meelopen. Zwaar, deze slechts ongeveer 21Km. Ik heb enorm ontzag voor die mensen die dit op hun “sloffen” kunnen.
Voorlopig houd ik me dus bezig om het vast te leggen en heb ook daar heel veel plezier aan.
Het is natuurlijk door de Covid al weer meer dan een jaar geleden dat dit soort mooie evenementen konden plaatsvinden. Laten we hopen dat dit jaar alles weer bij het oude komt en we weer met z’n allen kunnen gaan genieten. Of het nu sport is, muziek, een festival, het maakt niet uit.
Er is mooi nieuws! De tiende editie van de Marathon Amersfoort gaat wel degelijk plaatsvinden! Sterker nog, je kan je ervoor inschrijven. Mooi toch? Op 17 oktober 2021 vindt het sportieve evenement plaats. Je kan dus nog even oefenen.
Schrijf jij je ook in?