Worldjazz Amersfoort

Worldjazz Amersfoort Jazz Amersfoort is een muzikale belevenis.

rabobank jazz

De organisatie van het Worldjazz Jazzfestival koestert de stad Amersfoort met haar prachtige historische binnenstad. Ook de rijke geschiedenis en het prominent cultureel erfgoed, als ideaal podium voor een internationaal festival.  Een dynamische ontmoetingsplaats van mondiale jazz én wereldmuziek. Met meerdere collega fotografen struinen wij door de stad en over de podia. We genieten van de muziek maar meer nog: we maken mooie platen.

Worldjazz Amersfoort Jazz is een vierdaags festival, dat jaarlijks plaatsvindt in de historische binnenstad van Amersfoort. Vier dagen is de stad een podium voor World Jazz acts uit binnen- en buitenland. Honderden artiesten uit meerdere landen, heel veel concerten in diverse locaties voor tienduizenden bezoekers. Het festival profileert zich als ‘A Musician’s paradise’.
Iets waar de artiest en de muziek centraal staan. Het publiek wordt uitgenodigd deelgenoot te worden van deze paradijselijke community. Het programma bevat een divers aanbod van World Jazz, geïmproviseerde muziek uit alle tijden en windrichtingen. In unieke samenstellingen, van intiem en akoestisch (XS) in de historische binnen locaties, tot groot en overweldigend (XL) op de pleinen in de stad. Bijzondere concertprogramma’s vinden plaats in theater De Lieve vrouw. Vrijwel alle concerten zijn gratis toegankelijk voor het publiek. >>>>>>>>>>Bron Rabobank Amersfoort Jazz